Пилав по старом рецепту: Најздравији ручак на свету!
Ево идеје за ручак пун витамина.
Уколико не знате шта бисте могли да направите за ручак, овај рецепт је идеално решење. И брз и здрав.
Потребно је: 500 гр пилећих батака; 1 главица црног лука; 1 црвена паприка; 1 већа шаргарепа; 1 кромпир; 1 већа тиквица; уље; со; бибер; першунов лист.
Припрема: На уљу пропржити сецкан лук и сецкану паприку, додати сецкану шаргарепу па тиквицу и на коцкице кромпир. Посолити, побиберити може и суви зачин, па додати шољу од 100 гр опраног пиринча. Долити воде да огрезне и крчкати на тихој ватри.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/09/29/untitled_5.jpg?itok=gwPnJper)
Колач који враћа у детињство: Прхке штрудлице са џемом (ВИДЕО)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/120/pirinac.jpg?itok=OMSFFZNx)
ЗАГОРЕО ВАМ ЈЕ РУЧАК? Није све готово - спасите га у само два корака!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/2518/profimedia-0101251478.jpg?itok=FG2t1opL)
Савршена за прве хладне дане: Мусака са млевеним месом и кромпиром
Батаке посолити побиберити, додати љуту туцану паприку и два већа чена белог лука издробљеног.
Затим додати уља и добро измешати. Кад вода у шерпи са пилавом испари поређати белолучене батаке и пећи у рерни на 200 степели Ц око сат времена.... Уживајте у фантастичном оброку, а уз то предлажемо и пилећу чорбицу и парадајз салату.