Savršena za prve hladne dane: Musaka sa mlevenim mesom i krompirom
Priprema se jednostavno, a aromu joj daju slaninica i sir!
Ako se još uvek niste podsetili omiljenih recepata za hladne dane, predlažemo vam da napravite ovu jednostavnu musaku. Topla i mirisna, sadrži mnoštvo ukusnih sastojaka a gotova je za manje od sat vremena.
Čuvate hleb u plastičnoj kesi? Pročitajte zašto to baš i nije dobra ideja!
Pravite veliku grešku ako perete tiganj odmah posle jela - EVO i zbog čega!
PAMETNO ISKORISTITE KORU OD BANANE: Korisna je za ZDRAVLJE, a evo šta još možete da URADITE sa NJOM!
Sastojci:
- Dva režnja slanine
- 500 grama mlevenog mesa
- 150 grama pečuraka
- Jedan veliki luk
- Jedna šargarepa
- Dve kašike brašna
- 500 mililitara goveđe supe od kocke
- 500 grama krompira
- 100 grama tvrdog sira
- So, biber
Priprema:
U većem loncu sa debelim dnom, propržite slaninu iseckanu na kockice. Izvadite je i dodajte meso, propržite ga dok lepo ne porumeni.
Povrće isecite na kocke, dodajte u lonac, pospite sa malo brašna i propržite. Zalijte supom, pustite da proključa i krčkajte 15-20 minuta.
UTROSTRUČUJE DEJSTVO DIJETE: U ishranu ubacite SOK OD PARADAJZA i rešite se MASNIH NASLAGA na stomaku!
Fenomenalan trik za blistave podove: Ovaj sastojak SVI imate u kući!
BORI SE SA NEIZLEČIVOM BOLEŠĆU! Kim objavila sliku bez šminke - sva u PEČATIMA! Ne stidi se - ima JAKU poruku
U drugoj šerpi, skuvajte krompir i zatim ga izgnječite i pomešajte sa rendanim sirom.
Mesu dodajte proprženu slaninu, sipajte u posudu za pečenje, prekrijte slojem pirea i zapecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni, oko deset minuta.