Савршена за прве хладне дане: Мусака са млевеним месом и кромпиром
Припрема се једноставно, а арому јој дају сланиница и сир!
Ако се још увек нисте подсетили омиљених рецепата за хладне дане, предлажемо вам да направите ову једноставну мусаку. Топла и мирисна, садржи мноштво укусних састојака а готова је за мање од сат времена.
Чувате хлеб у пластичној кеси? Прочитајте зашто то баш и није добра идеја!
Правите велику грешку ако перете тигањ одмах после јела - ЕВО и због чега!
ПАМЕТНО ИСКОРИСТИТЕ КОРУ ОД БАНАНЕ: Корисна је за ЗДРАВЉЕ, а ево шта још можете да УРАДИТЕ са ЊОМ!
Састојци:
- Два режња сланине
- 500 грама млевеног меса
- 150 грама печурака
- Један велики лук
- Једна шаргарепа
- Две кашике брашна
- 500 милилитара говеђе супе од коцке
- 500 грама кромпира
- 100 грама тврдог сира
- Со, бибер
Припрема:
У већем лонцу са дебелим дном, пропржите сланину исецкану на коцкице. Извадите је и додајте месо, пропржите га док лепо не порумени.
Поврће исеците на коцке, додајте у лонац, поспите са мало брашна и пропржите. Залијте супом, пустите да прокључа и крчкајте 15-20 минута.
УТРОСТРУЧУЈЕ ДЕЈСТВО ДИЈЕТЕ: У исхрану убаците СОК ОД ПАРАДАЈЗА и решите се МАСНИХ НАСЛАГА на стомаку!
Феноменалан трик за блиставе подове: Овај састојак СВИ имате у кући!
БОРИ СЕ СА НЕИЗЛЕЧИВОМ БОЛЕШЋУ! Ким објавила слику без шминке - сва у ПЕЧАТИМА! Не стиди се - има ЈАКУ поруку
У другој шерпи, скувајте кромпир и затим га изгњечите и помешајте са ренданим сиром.
Месу додајте пропржену сланину, сипајте у посуду за печење, прекријте слојем пиреа и запеците у загрејаној рерни док не порумени, око десет минута.