ПОСНА крем чорба од шампињона идеална за СЛАВСКУ трпезу - Мало састојака за укусан и здрав ручак
Веганска чорба од шампињона - хранљив оброк за дане поста!
Ако желите да ваша славска трпеза буде обогаћена лаганим, а ипак укусним јелом, посна крем чорба од шампињона је савршен избор! Ова чорба, са минималним бројем састојака, пружа богат и пун укус, док је истовремено здрава и лагана.
У комбинацији са ароматичним шампињонима и кремастим текстурама, постаћете верни обожаватељ ове једноставне, али елегантне посне чорбе. Идеална је за све постне дане, али и као предјело на свечаним трпезама, јер својом нежном аромом и савршеним балансом укуса увек одушеви све присутне.
Припрема је брза и лака, па је савршена и за оне тренутке када желите да поставите завидну трпезу са минималним напором!
Састојци:
500 г шампињона
2 главице црног лука
2 чена белог лука
уље
веза першуна
слани зачин од поврћа
бибер, мајоран мирођија
Припрема:
Изрендајте или исецкајте шампињоне, па их ставите у шерпу у којој се претходно загрејало уље. Пар минута динстајте, па додајте исецкани црни лук. У шерпу сипајте пола чаше воде и динстајте око 10 минута. Оставите да се смеса мало охлади, додајте исецкана чена белог лука, па сипајте у блендер и мутите смесу док не постане кремаста. Умућену смесу сипајте у шерпу, па додајте кашичицу сланог зачина од поврћа, мало бибера, прстохват мирођије и мајорана. Промешајте и додајте исецкани першун. Ставите шерпу на шпорет и на лаганој ватри кувајте док не прокључа.
Служите чорбу док је топла уз двопек. По жељи, у чорбу можете ставити и мало лимуновог сока.
Ако желите да је послужите гостима, декоришите чорбу лискама першуна.
Пријатно!