POSNA krem čorba od šampinjona idealna za SLAVSKU trpezu - Malo sastojaka za ukusan i zdrav ručak
Veganska čorba od šampinjona - hranljiv obrok za dane posta!
Ako želite da vaša slavska trpeza bude obogaćena laganim, a ipak ukusnim jelom, posna krem čorba od šampinjona je savršen izbor! Ova čorba, sa minimalnim brojem sastojaka, pruža bogat i pun ukus, dok je istovremeno zdrava i lagana.
U kombinaciji sa aromatičnim šampinjonima i kremastim teksturama, postaćete verni obožavatelj ove jednostavne, ali elegantne posne čorbe. Idealna je za sve postne dane, ali i kao predjelo na svečanim trpezama, jer svojom nežnom aromom i savršenim balansom ukusa uvek oduševi sve prisutne.
Priprema je brza i laka, pa je savršena i za one trenutke kada želite da postavite zavidnu trpezu sa minimalnim naporom!
Sastojci:
500 g šampinjona
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
ulje
veza peršuna
slani začin od povrća
biber, majoran mirođija
Priprema:
Izrendajte ili iseckajte šampinjone, pa ih stavite u šerpu u kojoj se prethodno zagrejalo ulje. Par minuta dinstajte, pa dodajte iseckani crni luk. U šerpu sipajte pola čaše vode i dinstajte oko 10 minuta. Ostavite da se smesa malo ohladi, dodajte iseckana čena belog luka, pa sipajte u blender i mutite smesu dok ne postane kremasta. Umućenu smesu sipajte u šerpu, pa dodajte kašičicu slanog začina od povrća, malo bibera, prstohvat mirođije i majorana. Promešajte i dodajte iseckani peršun. Stavite šerpu na šporet i na laganoj vatri kuvajte dok ne proključa.
Služite čorbu dok je topla uz dvopek. Po želji, u čorbu možete staviti i malo limunovog soka.
Ako želite da je poslužite gostima, dekorišite čorbu liskama peršuna.
Prijatno!