Направите ПОСНИ колач са орасима и ПИВОМ: Рецепт је проверен и једноставан, а укус обара с ногу
15.03.2025.
20:24
Коментари (0)
Љуске ораха и благо пиво стварају савршену текстуру и укусан баланс чинећи овај колач правим гастрономским доживљајем.
Посни колач са орасима и пивом је прави избор за љубитеље једноставних, али изузетно укусних посластица.
Састојци
- 1 чаша брашна
- 100 г млевених ораха
- 250 мл пива
- 50 мл маслиновог уља
- 1 прашак за пециво
- 100 г шећера
- 1 кашика шећера у праху
- 50 г сецканих урми
- Корица лимуна и поморанџе
- 1 шоља смрзнутог воћа по жељи
- Мало џема и сецканих ораха за посипање
У посуду помешајте пиво, ванил шећер и шећер, промешајте док се шећер истопи.
Додајте просејано брашно и прашак за пециво, уље, корицу лимуна, сецкане урме и промешајте док се смеса не сједини. Затим додајте шећер у праху, корицу поморанџе и добро сједините.
У мањи обложени плех папиром за печење сипајте смесу и пеците на 200 Ц 30 минута.
Врућ колач премажите са џемом и поспите преко сецкане орахе.
Детаљније о начину припреме на видеу Бакина кухиња.