ПРАВЕ ХАОС У ОРГАНИЗМУ! Ово воће и поврће садржи ШТЕТНЕ МАТЕРИЈЕ: Неке делове НЕ СМЕТЕ да једете!
Обратите пажњу.
Сви знамо колико је здраво јести поврће и воће јер обилују витаминима, минералима и хранљивим материјама. Али, постоје неке које у неким својим деловима крију и опасне материје.
РУДНИК ВИТАМИНА, МИНЕРАЛА И АМИНОКИСЕЛИНА! Ово СЕМЕ садржи чак ПЕТ ПУТА више калцијума него МЛЕКО!
САЧУВАЈТЕ СВОЈ ВИД! Превентива је ВАЖНА - Ево како да СПРЕЧИТЕ дегенеративне болести ока!
ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Ових 11 знакова могу бити показатељ ХОРМОНАЛНОГ ДИСБАЛАНСА!
Стога, требало би добро обратити пажњу и пажљиво их отклонити пре конзумирања.
Изданци и стабљике кромпира
Кромпир потиче из породице помоћница (Соланацеае) исто као и отровне велебиље - вишегодишња зељаста отровна биљка. Управо то је и разлог што неки делови кромпира нису јестиви.
Наиме, изданци и стабљике кромпира садрже токсичну материју соланин. Зато будите опрезни и обавезно одстраните поменуте делове пре него што припремите кромпир за јело.
Такође, доста соланина има у зеленом кромпиру, па избегавајте јести плодове који испод коре имају зеленкасту нијансу.
Листови парадајза
Европљани су се стотинама година прибојавали парадајза, те су ову врсту поврћа почели да конзумирају тек у 18. веку.
Један од разлога јесте лишће парадајза које садржи токсичне материје соланин и томатин. Ове опасне материје могу да изазову желудачне тегобе.
Веће количине лишћа парадајза могу да имају и фаталне последице по људско здравље.
Коштице од јабука
Јабуке спадају међу најздравије воће које обилују витаминима и минералима, али у себи садрже и један отрован део - семе које садржи компоненту која се састоји од шећера и цијанида и назива се амигдалин.
Када се преради у људском организму, претвара се у цијановодоник, један од кључних састојака циклона Б, који су у гасним коморама користили нацисти.
Довољно је да се поједе између 100 и 200 мл цијанида и у року од неколико минута последице могу бити смртоносне. Али, треба да знате да уколико прогутате неколико семенки из јабуке, нема бојазни јер наше тело може да свари мале количине цијанида без фаталних последица.
Лишће и цвеће патлиџана
Лишће и цвеће патлиџана такође садржи отровну материју соланин, те треба избегавати ове делове.
Стабљике рабарбаре
Позната су лековита својства рабарабре. Али, један део ове вишегодишње биљке никако не смете конзумирати.
Наиме, лшће рабарбаре садржи оксалну киселину и антрахинонске гликозиде које имају учинак отрова на људски организам док се варе.
Симптоми зависе од количине унетог лишћа, а можете осетити желудачне тегобе повраћање, па све до озбиљнијих напада.
БОЛЕСТ ОД КОЈЕ ПАТИ СВЕ ВИШЕ ЉУДИ: Депресија ТРЕБА да се лечи - У ових 5 МИТОВА не смете веровати!
ЛОШ ОДАБИР ДОЊЕГ ВЕША УЗРОКУЈЕ ИНФЕКЦИЈЕ! Ове ГРЕШКЕ могу озбиљно да наруше ЗДРАВЉЕ ЖЕНЕ!
ОДОЛИТЕ ИСКУШЕЊУ! Ово су РАЗЛОЗИ због којих посежемо за ХРАНОМ касно увече!
НЕ ЗНАТЕ ГДЕ ГРЕШИТЕ?! Због ова 4 РАЗЛОГА не успевате да скинете оних НЕКОЛИКО килограма вишка!
НИЈЕ НАИВНО! Док жене најчешће оболевају од АНОРЕКСИЈЕ, сваког десетог мушкарца погађа ОВАЈ ПОРЕМЕЋАЈ
´