Рецепт који обара с ногу: Пуњене печурке на 3 НАЧИНА - брзо се спремају, а још брже поједу
Праве се лако.
Пуњене печурке су одличне и као предјело, а уз добру комбинацију јела могу бити и савршено главно јело.
Рецепти могу бити различити и свакоме по укусу, а реакције ће вам доказати да сигурно нисте погрешили када сте одабрали овакво јело.
Ево како да не плачете док сечете лук: Позната манекенка се сада куне у ОВАЈ ТРИК
Глумица из "Очајних домаћица" доживела непријатност на АПЛИКАЦИЈИ ЗА УПОЗНАВАЊЕ: "Мислили су да се претварам..."
Ни једна ПЕКАРА нема овакве ЛЕПИЊЕ! Бака Јела доноси РЕЦЕПТ за НАЈМЕКАНИЈЕ и НАЈУКУСНИЈЕ ПОГАЧИЦЕ, а у овоме је ТАЈНА!
Састојци за пуњене печурке:
- крупне и целе печурке, око 10 комада за сваку врсту припреме
- уље
Фил од качкаваља и шунке:
- око 150-200г качкаваља наренданог
- 150-200г исецкане шунке на коцкице
Фил од млевеног меса:
- 250г млевеног меса
- со и бибер
- мало наренданог качкаваља
- једно јаје
Фил са парадајзом и сиром - капрезе:
- 5 комада моцареле, исечена на колутове
- 2 средња парадајза или 5 комада чери парадајза
- 2 чена млевеног белог лука
- кашичица путера
- мало балзамико сирћета
- оригано
Припрема пуњених печурака
Све печурке припремате на исти начин, само је пуњење другачије. Стабло печурке уклоните и пажљиво очистите прљаве слојеве.
За припрему пуњених печурака са качкаваљем и шунком потребно је прво убацити коцкице шунке. Мера за убацивање може вам бити и пуна кашичица, у зависности од величина самих печурака. Преко поспите нарендани качкаваљ, који ће, када се отопи, изгледати као капа печурке.
Пеците у загрејаној рерни на 180 стпени 10 до 15 минута.
На реду је припрема фила од млевеног меса.
Млевено месо убаците у чинију и додајте мало бибера и соли. Помешајте га са јајетом и добро руком умесите. Напуните печурке филом и убаците да се пеку загрејаној рерни на 180 степени. Ако буде потребно, повећајте температуру. Пеците их 15 до 20 минута, а пред крај ставите мало наренданог качкаваља да се отопи преко меса.
Фил капрезе припремате такође на врло једноставан начин.
Очишћене печурке премажите комбинацијом истопљеног путера и белог лука. У печурке ставите пола или четвртину чери парадајза. Поред или преко иде парче моцареле приближне величине као парадајз. Поспите мало соли и оригана.
Пеците у загрејаној рерни на 180 степени 15 минута. За завршницу прелијте врло мало балзамико сирћета реко фила. Пријатно!
Србија Данас/Она