Овакву БАКЛАВУ сигурно још нисте правили! Бака Јела у ФИЛ додаје занимљив САСТОЈАК због постаје ХРСКАВА СПОЉА и мека УНУТРА
У свету кулинарских чаролија, један рецепт се истиче као неодољив спој традиције, сочности и хрскавости - баклава са орасима и кексом. Ова слатка посластица осваја срца својим богатим укусом и јединственом текстуром
Баклава, ова традиционална посластица, неодољива је комбинација хрскаве коре, сочног фила од ораха, кекса и освежавајућег сирупа. Ако сте спремни засладити се баш онако слатко, ово је рецепт који ће вас одушевити.
![podvarak](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2024/01/24/screenshot_430.jpg?itok=z5LDh_r6)
Бака Јела доноси рецепт за ОМИЉЕНУ КОМБИНАЦИЈУ скоро сваког СРБИНА - Спремите се да ПОЛИЖЕТЕ ПРСТЕ уз ПОДВАРАК из рерне и ПРОЈАРУ
![kiflice](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2024/01/22/417358293_1759146841231397_1459850866275823064_n.jpg?itok=YbcBrEMs)
Ма, БОЉЕ су и од оних их ПЕКАРЕ! Тамо их зову КРОАСАНИМА, а ми СЛАНЕ КИФЛИЦЕ - Бака Јелин рецепт је ПРОВЕРЕНО НАЈБОЉИ
Састојци:
- Танке коре
- 3 јаја
- 30 мл уља
- 200 гр кекса
- 150 гр млевених ораха
- 50 мл јогурта
- 1 лимун (сок и корица)
- 1 ванилин шећер
- 400 мл воде
Припрема:
Припрема сирупа: У шерпу сипајте 400 грама шећера, додајте воду, сок и корицу лимуна, као и ванилин шећер. Кувајте 5-6 минута да добијете густи сируп. Оставите да се охлади.
Припрема фила: У чинији жицом умутите јаја, додајте шећер по жељи, пола количине уља, јогурт, кекс и млевене орахе. Све добро изједначите док не добијете кремасту смесу.
Завијање баклаве:
- Коре раширите и сваку премазујте уљем.
- Додајте другу кору, поново је премазујте уљем.
- На доњу половину ставите део фила и равномерно га распоредите по ширини.
- Увијте у ролницу.
- Ролницу стављајте у подмазан плех.
Пеците на 200 степени Ц 30-40 минута, док лепо не порумени.
Прелите печену баклаву охлађеним сирупом и оставите да се добро натопи и охлади.
Баклава је спремна за послуживање! Сеците је на мање ролнице по жељи и уживајте у савршеној комбинацији хрскаве коре и сочног фила.
Овај рецепт гарантује врхунско уживање у слатком рајском споју ораха, кекса и сочне баклаве. Препустите се овој укусној посластици која ће одушевити ваше непце. Уживајте!