Домаћице, ово је НАЈБОЉИ БУРК са СИРОМ од домаћих кора! Нема потребе да се плашите РАЗВИЈАЊА, бака Јела одбјашњава сваки КОРАК
Ово традиционално јело, која је синоним за топлину дома и љубав према гастрономији, одушевљава својим јединственим спојем хрскавости и сочности. Уз корак-по-корак водич, открићемо тајне припреме домаћих кора, савладати вештину филовања сочним сиром и уживати у неодољивом мирису који ће испунити вашу кухињу. Започнимо путовање према укусу и традицији, истражујући како створити савршени бурек са сиром користећи само најфиније састојке и љубав према кулинарству.
Направите веома лако бурек са развученим корама у плеху са надевом од сира, баш је лако, а бака Јела корак по корак објашњава цео процес.
Метода коју ЈАПАНЦИ користе када имају НЕСАНИЦУ: Трик од 15 минута који вам може помоћи да се успавате
Лаган НЕДЕЉНИ ОБРОК за целу породицу - Пљескавице од кромпира и спанаћа за ЗАЛОГАЈЕ пуне здравља
Састојци:
- 300 мл топле воде
- 600 г брашна
- Мало соли
- 100 г маслаца
- 50 мл уља
Надев:
- 200 г сира
Припрема:
Замесити од брашна, воде и соли глатко, тврђе тесто. Исећи две лоптице од 100 г, а остале мало мање обликовати руком и покрити да одморе 20 минута.
У мању чинију истопити маслац и додати уље. Измешати.
Веће лоптице посути мало брашном и развити једну по једну величине већег тањира. Једну премазати маслацем и покрити другом, тј. спојити једну преко друге. Ивицу мало притиснути.
Плех пречника 32 цм премазати уљем. Ставити развучено тесто и мало га развући да прекрије дно.
Премазати га одозго маслацем. Поново развити и спојити две лоптице, ставити их на средину плеха и развући. На средину ставити измрвљен сир.
Одозго ставити остатак развучених и спојених лепиња. Премазати одозго уљем и пећи на 220 степени Ц око 40 минута да добро порумени.
Извадити из рерне, истрести на даску и исећи. Тако хрскав споља, унутра сочан и укусан. Уживајте!