Domaćice, ovo je NAJBOLJI BURK sa SIROM od domaćih kora! Nema potrebe da se plašite RAZVIJANJA, baka Jela odbjašnjava svaki KORAK
Ovo tradicionalno jelo, koja je sinonim za toplinu doma i ljubav prema gastronomiji, oduševljava svojim jedinstvenim spojem hrskavosti i sočnosti. Uz korak-po-korak vodič, otkrićemo tajne pripreme domaćih kora, savladati veštinu filovanja sočnim sirom i uživati u neodoljivom mirisu koji će ispuniti vašu kuhinju. Započnimo putovanje prema ukusu i tradiciji, istražujući kako stvoriti savršeni burek sa sirom koristeći samo najfinije sastojke i ljubav prema kulinarstvu.
Napravite veoma lako burek sa razvučenim korama u plehu sa nadevom od sira, baš je lako, a baka Jela korak po korak objašnjava ceo proces.
Metoda koju JAPANCI koriste kada imaju NESANICU: Trik od 15 minuta koji vam može pomoći da se uspavate
Lagan NEDELJNI OBROK za celu porodicu - Pljeskavice od krompira i spanaća za ZALOGAJE pune zdravlja
Sastojci:
- 300 ml tople vode
- 600 g brašna
- Malo soli
- 100 g maslaca
- 50 ml ulja
Nadev:
- 200 g sira
Priprema:
Zamesiti od brašna, vode i soli glatko, tvrđe testo. Iseći dve loptice od 100 g, a ostale malo manje oblikovati rukom i pokriti da odmore 20 minuta.
U manju činiju istopiti maslac i dodati ulje. Izmešati.
Veće loptice posuti malo brašnom i razviti jednu po jednu veličine većeg tanjira. Jednu premazati maslacem i pokriti drugom, tj. spojiti jednu preko druge. Ivicu malo pritisnuti.
Pleh prečnika 32 cm premazati uljem. Staviti razvučeno testo i malo ga razvući da prekrije dno.
Premazati ga odozgo maslacem. Ponovo razviti i spojiti dve loptice, staviti ih na sredinu pleha i razvući. Na sredinu staviti izmrvljen sir.
Odozgo staviti ostatak razvučenih i spojenih lepinja. Premazati odozgo uljem i peći na 220 stepeni C oko 40 minuta da dobro porumeni.
Izvaditi iz rerne, istresti na dasku i iseći. Tako hrskav spolja, unutra sočan i ukusan. Uživajte!