Откривена тајна њујоршког чизкејка - ово је рецепт који ће променити вашу дефиницију савршенства
У срцу Велике Јабуке кулинарски генијалци откривају тајне које су дуго чуване у магли. Овог пута, сензационално откриће долази у облику неодољивог њујоршког чизкејка - једноставно ремек-дело које ће вас оставити без даха.
У складу са старом, али тајанственом рецептуром, сваки залогај овог небеског деликатеса је чисто уживање. Сочна база од кекса, савршено кремасти слој сира, и круна од слатког прелива, то је тајна која је коначно откривена. Њујорчани широм града признају - овај чизкејк је више од оброка, то је искуство.
Овај рецепт не само да ће вас очарати, већ ће и преокренути вашу дефиницију савршенства.
Дакле, спремите се да се препустите сензационалном укусу њујоршког чизкејка - јер једном када пробате ову чаролију, ништа више неће бити исто!
САСТОЈЦИ :
за кору :
- 300 грама млевеног плазма кекса,
- 2 кашике кристал шећера,
- 4 кашике шећера у праху,
- 100 гр маргарина
за фил :
- 500 мл слатке павлаке,
- 300 гр маскарпоне сира,
- 5 кесице крем фикса,
- 200 гр шећера у праху,
- 1 кесица желатина
И још за прелив :
- 500 гр смрзнутог бобичастог воћа,
1 кесица желатина,
5 кашика шећера.
ПРИПРЕМА :
Плазма се помеша са 100 грама маргарина, 4 кашике шећера у праху и 2 кашике кристал шећера.То се добро замеси и распореди на дно калупа за торте. 500 мл слатке павлаке умутити са 3 кесице крем фикса и 100 грама шећера у праху. У другој посуди умутити масакрпоне сир са 2 кесице крем фикса и 100 грама шећера у праху. Сјединити слатку павлаку и маскарпоне. Желатин помешати са 4 кашике воде и сачекати да набубри па га растопити на шпорету и убацити у фил са сиром.
Измиксати да се све лепо сједини па распоредити фил преко коре од плазме. Замрзнуто воће ставити у шерпу на шпорет да се одледи и да пусти сок. Пре тога помешати желатин са 4 кашике воде и оставити да набубри. У воће додати шећер и мешати. Кад се растопи додати набубрели желатин па све лепо сјединити и прелити преко фила од сира. Ставити у фрижидер да се охлади и стегне. Скинути калуп после неколико сати (најбоље да одстоји преко ноћи) па служити хладан сошан чизкејк.