Otkrivena tajna njujorškog čizkejka - ovo je recept koji će promeniti vašu definiciju savršenstva
U srcu Velike Jabuke kulinarski genijalci otkrivaju tajne koje su dugo čuvane u magli. Ovog puta, senzacionalno otkriće dolazi u obliku neodoljivog njujorškog čizkejka - jednostavno remek-delo koje će vas ostaviti bez daha.
U skladu sa starom, ali tajanstvenom recepturom, svaki zalogaj ovog nebeskog delikatesa je čisto uživanje. Sočna baza od keksa, savršeno kremasti sloj sira, i kruna od slatkog preliva, to je tajna koja je konačno otkrivena. Njujorčani širom grada priznaju - ovaj čizkejk je više od obroka, to je iskustvo.
Ovaj recept ne samo da će vas očarati, već će i preokrenuti vašu definiciju savršenstva.
Dakle, spremite se da se prepustite senzacionalnom ukusu njujorškog čizkejka - jer jednom kada probate ovu čaroliju, ništa više neće biti isto!
SASTOJCI :
za koru :
- 300 grama mlevenog plazma keksa,
- 2 kašike kristal šećera,
- 4 kašike šećera u prahu,
- 100 gr margarina
za fil :
- 500 ml slatke pavlake,
- 300 gr maskarpone sira,
- 5 kesice krem fiksa,
- 200 gr šećera u prahu,
- 1 kesica želatina
I još za preliv :
- 500 gr smrznutog bobičastog voća,
1 kesica želatina,
5 kašika šećera.
PRIPREMA :
Plazma se pomeša sa 100 grama margarina, 4 kašike šećera u prahu i 2 kašike kristal šećera.To se dobro zamesi i rasporedi na dno kalupa za torte. 500 ml slatke pavlake umutiti sa 3 kesice krem fiksa i 100 grama šećera u prahu. U drugoj posudi umutiti masakrpone sir sa 2 kesice krem fiksa i 100 grama šećera u prahu. Sjediniti slatku pavlaku i maskarpone. Želatin pomešati sa 4 kašike vode i sačekati da nabubri pa ga rastopiti na šporetu i ubaciti u fil sa sirom.
Izmiksati da se sve lepo sjedini pa rasporediti fil preko kore od plazme. Zamrznuto voće staviti u šerpu na šporet da se odledi i da pusti sok. Pre toga pomešati želatin sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri. U voće dodati šećer i mešati. Kad se rastopi dodati nabubreli želatin pa sve lepo sjediniti i preliti preko fila od sira. Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti kalup posle nekoliko sati (najbolje da odstoji preko noći) pa služiti hladan sošan čizkejk.