Направите ХАМБУРГЕР ПЕЦИВО по рецепту из бакине кухиње - Боље него из пекаре (ВИДЕО)
12.01.2024.
15:11
Коментари (0)
Савршене су!
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за погачице које можете користити у припреми домаћих хамбургера.
Потребно је:
- 300 мл млека
- 3 кашике уља
- 20 гр квасца свежег
- 1 кашичица шећера
- 550-600 гр брашна
- соли
Припрема:
У млако млеко измрвити квасац додати шећер па кад мало запени сипати у ванглицу додати уље и брашно и замесити средње тврдо тесто. Остави 30 минута да надође. Сто посути мало брашном истрести тесто и издвојити лоптице величине 100 гр и обрадити их рукама у округле лоптице и ређати у плех. Обложен пек папиром покрити фолијом да надођу.