Домаћа ПИТА СА МЕСОМ по бакином рецепту, а ево како да куповне коре изгледају као да сте их развлачили (ВИДЕО)
Предлог за доручак или можда вечеру, уколико нисте на дијети.
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за питу са месом.
Потребно:
- мало танких кора
- 300 гр 300 гр млевеног меса
- 2 главице црног лука
- суви зачин
- мл. бибер
- мало белог лука у гранулама
ОПРЕЗ - ако видите овакав КУПУС у радњама и на пијаци, ПАЗИТЕ: Пун је ОТРОВА и пестицида
Плихови, инфекције и НА КРАЈУ ГАНГРЕНА - Ево шта следи ако се ДИЈАБЕТЕС НЕ ЛЕЧИ, а ово су главни узроци настанка
За прелив:
- 250 мл јогурта
- 2 јаја
- 1/2 прашка за пецива
- 1 кашика брашна
- 50 мл уља
Припрема:
Испржити сецкан црни лук па додати мл месо и њега динстати 10 минута. Додати зачин, бибер и бели лук. У чинију излупати јаја, додати јогурт и уље, додати брашно и прашак за пециво и све изједначити. На сто ставити подлогу која је савитљива или чаршав.
Три коре исцепати на крупне парчиће, спојити два листа коре мало да прелаже један преко другог да чине један дугачки лист па га попрскати јајима и јогуртом и развући кашиком. Побацати преко мало поцепаних кора преко, а у дну ставити по мало млевеног меса.
Чаршав или подлогу подићи и савити напред да се кора уролује у ролницу као код развучених кора. Увити ролницу у круг и правећи мале питице. Ређати у подмазан плех. Остатком прелива премазати увијаче и премазати још мало са уљем. Пећи на 200 степени Ц 40 минута да лепо порумени. Служити топло.