Рецепт за ПОСНЕ ЧУПАВЦЕ са кокосом и чоколадом - Један састојак даје им неодољиву арому, бићете одушевљени укусом
Ево једног предлога за посну посластицу коју сви воле.
Представљамо вам рецепт за дивну посну посластицу. Уколико волите популарне чупавце са чоколадом и кокосом, ево посне замене за рецепт без млека и јаја.
Поступак и састојци су у наставку.
Састојци
Бисквит:
- кора и сок од 1 поморанџе
- 200 мл газираног сока, ђус од поморанџе
- 20 кашика шећера
- 25 кашике уља
- 1 ванилин шећер
- 30 кашика брашна
- 1 прашак за пециво
Ако вам је смеса гушћа и не можете да је добро разбијете жицом (што зависи од квалитета брашна или од величине кашике) додајте још мало сока. Бисквит пеците у загрејаној рерни на 180 степени 20 до 25 минута.
Прелив за умакање:
- 200 мл сока од наранџе негазирани
- 200 г шећера
- сок од 2 поморандђже
- 250 г посног маргарина
- 100 г посне чоколаде
- 50 г какаа у праху
Пустите да прокључа и да се се лепо сједини. Изрежите бисквит на коцке, величине која вама одговара. Сваку коцку добро умочите у прелив па уваљајте у кокос.
Потребно вам је 150 до 200 г кокоса за умакање.
Детаљније о рецепту на видеу канала Кухиња Валентина Машковић.