Рецепт за савршену сочну и кремасту чоколадану торту - ова посластица учиниће вашу празничну трпезу неодољивом
Све ваше госте засениће ова преукусна торта.
За љубитеље чоколаде, овај рецепт представља савршен избор.
Сочна чоколадна торта са богатим филом од тамне чоколаде и слатке павлаке одушевиће сваког посетиоца стола.
Састојци:
За кору:
200 г брашна
200 г шећера
75 г какаа
1 и 1/2 кашичице прашка за пециво
1 и 1/2 кашичице соде бикарбоне
1 кашичица соли
2 јаја
240 мл млека
120 мл уља
2 кашичице ванилин екстракта
240 мл кључале воде
За фил:
200 г тамне чоколаде
200 мл слатке павлаке
100 г путера
100 г шећера у праху
Припрема:
Припрема кора:
Загрејте рерну на 180°Ц и обложите два округла калупа папиром за печење. У великој посуди, помешајте све суве састојке: брашно, шећер, какао, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Додајте јаја, млеко, уље и ванилин екстракт, па све добро умутите миксером.
Постепено додајте кључалу воду, мешајући док се смеса не сједини, која ће бити течна. Смесу распоредите равномерно у два калупа и пеците 30-35 минута, или док чачкалица уметнута у средину не изађе чиста. Оставите да се коре охладе пре него што их извадите из калупа.
Припрема фила:
На лаганој ватри загрејте слатку павлаку док не почне да кључа. Склоните са ватре и додајте изломљену тамну чоколаду. Мешајте док се чоколада не отопи и смеса постане глатка. Додајте путер и шећер у праху, добро промешајте док не добијете кремасти фил. Оставите да се фил мало охлади и стегне пре него што га нанесете на торту.
Састављање торте:
Ставите прву кору на тањир за сервирање и премажите је делом фила. Преко ње ставите другу кору, а остатак фила премажите по целој торти. По жељи, украсите торту остатком фила, слатком павлаком, какао прахом, ренданом чоколадом, чоколадним мрвицама или свежим воћем.
Ова богата чоколадна торта са савршеним кремастим филом биће прави хит на свакој прослави или породичном окупљању.