Рибанац из рерне: ПОДВАРАК из снова, савршено запечен, сочан и укусан оброк који ће вас освојити на први залогај
Идеалан рецепт за брз ручак или вечеру, а уз то је богате текстуре, савршено зачињен и на све то запечен.
Рибанац из рерне је један од оних оброка који нас подсећају на домаћу кухињу, богатство укуса и једноставност припреме.
Састојци
Маринада
- 1 кг свињског паунфлека
- 3 кашичице сувог зачина
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица бибера
- 1 кашичица чилија у праху
- 6 чена исецканог белог лука
- 50 мл уља
Помешајте састојке и без уља у тигању пропржите 20 минута.
- 2 изрендане шаргарепе
- 1 главица исецканог црног лука
- 1 кг рибанца
- 100 г пиринча
- 1 л воде
У исти тигањ сипајте шаргарепу и црног лука да се продинста на средњој температури.
Исцедите рибанац и додајте у тигањ да се пржи 15 минута уз повремено мешање. Затим, додајте пиринач и наставите динстање уз мешање да се сви састојци сједине.
Зачините по укусу црвеном паприом и бибером, промешајте, а потом додајте мало воде да се све лепо сједини.
Загрејте рерну на 200 Ц.
У плех равномерно распоредите фил, а потом додајте и маринирано месо. Затим додајте воду, да лепо прелијете.
Пеците 35 минута да се лепо запече.
Детаљније о начину припреме на видеу Кухиња Валентина Машковић.