Слатка пита са ГРИЗОМ је ЈЕФТИН и брз слаткиш - Од само ПАР састојака добијате СОЧНУ и укусну посластицу
Од неколико основних састојака које имате у кухињи можете да направите ову посластицу.
Када пожелите брз и укусан десерт, а не желите да трошите пуно времена ни новца, пита са гризом преливена сирупом је савршен избор! Овај једноставан, а изузетно сочан и кремаст слаткиш захтева само неколико основних састојака, а резултат је право уживање за непце.
Гриз даје питу прелеп текстурални контраст, док сируп који се прелије на врх чини да свака коцка буде нежно влажна и пуна богатог укуса. Идеална је за све који желе брзи десерт, било да је реч о породичном окупљању, спонтаном доласку гостију или једноставно као омиљени оброк уз поподневну кафу.
Брза, јефтина и увек омиљена – пита са гризом је десерт који никада не излази из моде!
Састојци:
500 г кора за питу
200 г гриза
4 јајета
200 г шећера
150 мл уља
200 мл јогурта
1 прашак за пециво
За прелив:
300 г шећера
400 мл воде
1 лимун
Припрема:
Умутите пенасто јаја са шећером, додајте јогурт, уље. Када се шећер отопи, додајте гриз помешан са прашком за пециво и сједините. Фил поделите на три једнака дела. Узмите једну кору и премажите филом, ставите другу, премажите филом, и тако још две коре. Умотајте у ролат и ставите у плех. Поновите исто с осталим корама. Добићете три ролата. Оставите мало фила да премажете одозго ролате. Загрејте рерну на 180 степени и пеците питу око 20 минута. Ставите воду и шећер да провре и кувајте још десетак минута. Врелу питу прелијте хладним сирупом. Исеците кад се охлади.