РОЛ ПИТА са маком од готових КОРА - Посластица која се спрема за 10 минута, лепша и од ШТРУДЛЕ
Многи тврде да је укуснија и од штрудле
Ако сте у потрази за слатким ужитком који ће одушевити ваше непце, а истовремено бити једноставан за припрему, рол пита са маком је прави избор!
Ова пита је права посластица која је лепша чак и од штрудле, а оно што је чини још посебнијом је што остаје сочна и мекана и данима након што је припремите.
Кроз неколико једноставних корака, добићете савршен десерт са богатим, ароматичним филом од мака, који ће се топити у устима. У наставку вам откривамо како да направите ову фантастичну рол питу која је права посластица за сваку прилику, било да је послужите за породични ручак, свечани догађај или уз поподневну кафу.
Састојци:
- 500г готових кора
- 200мл млека
- 200г млевеног мака
- 1 јаје
- 80мл уља
- 4 кашике гриза
- 1 прашак за пециво
- 200г шећера
- 3-4 кашике воде за премаз
Припрема:
У кипуће млеко додати мак и шећер и кувати 3-4минута.
Паковање кора поделити на 3 једнака дела, спремити премаз од уља, воде, гриза и прашка за пециво.
Прве две коре ређати једну преко друге и не мазати, а за остале наставити са ређањем тако што сваку кору премажете премазом. На последњој кори распоредити фил од мака преко коре. Увити у ролат и поступак поновити са остатком кора. На крај у премаз додати јаје и премазати сваки ролат.
Пећи на 180 око пола сата.