ROL PITA sa makom od gotovih KORA - Poslastica koja se sprema za 10 minuta, lepša i od ŠTRUDLE
Mnogi tvrde da je ukusnija i od štrudle
Ako ste u potrazi za slatkim užitkom koji će oduševiti vaše nepce, a istovremeno biti jednostavan za pripremu, rol pita sa makom je pravi izbor!
Ova pita je prava poslastica koja je lepša čak i od štrudle, a ono što je čini još posebnijom je što ostaje sočna i mekana i danima nakon što je pripremite.
Kroz nekoliko jednostavnih koraka, dobićete savršen desert sa bogatim, aromatičnim filom od maka, koji će se topiti u ustima. U nastavku vam otkrivamo kako da napravite ovu fantastičnu rol pitu koja je prava poslastica za svaku priliku, bilo da je poslužite za porodični ručak, svečani događaj ili uz popodnevnu kafu.
Sastojci:
- 500g gotovih kora
- 200ml mleka
- 200g mlevenog maka
- 1 jaje
- 80ml ulja
- 4 kašike griza
- 1 prašak za pecivo
- 200g šećera
- 3-4 kašike vode za premaz
Priprema:
U kipuće mleko dodati mak i šećer i kuvati 3-4minuta.
Pakovanje kora podeliti na 3 jednaka dela, spremiti premaz od ulja, vode, griza i praška za pecivo.
Prve dve kore ređati jednu preko druge i ne mazati, a za ostale nastaviti sa ređanjem tako što svaku koru premažete premazom. Na poslednjoj kori rasporediti fil od maka preko kore. Uviti u rolat i postupak ponoviti sa ostatkom kora. Na kraj u premaz dodati jaje i premazati svaki rolat.
Peći na 180 oko pola sata.