СЛАТКИ БУРЕК са јабукама и бананама од ГОТОВИХ КОРА Срби обожавају - Многи кажу да је најлепша посластица свих времена, а за припрему је потребно САМО пар минута
21.10.2024.
07:15
Коментари (0)
Постаће ваша омиљена посластица
Потребно је:
4 веће јабуке
мало цимета
1 банана
200 мл киселе воде
500 гр танких кора
уље
Припрема:
Јабуке изрендати, насецкати банану и додати мало уља у јабуке. Плех пречника 24 цм премазати уљем или обложити пек папиром..
Ставити на дно прву кору па је попрскати киселом водом и мало уљем. Ређати две згужване коре па их попрскати водом и уљем и додати рендане јабуке.
Следећи ред исто док се све не истроши. Одозго ушушкати и покрити бурек.
Попрскати водом и уљем и пећи на 200 степени 40 - 50 минута да лепо порумени. Истрести на послужавник и сећи вруће.