Слатки колач БЕЗ БРАШНА: Топи се у устима и мекан је као пена, а један састојак га чини непревазиђеним
18.03.2025.
14:29
Коментари (0)
Један састојак је кључни фактор за богатство укуса, влажност и савршену текстуру.
Ова пита је невероватно мекана, дословно се топи у устима, а тајни састојак који је чини неодољивом је јогурт.
Састојци
- 400 мл јогурта
- 4 јајета
- 100 г шећера
- 1 ванилин шећер
- 75 г густина
- Прстохват соли
- Корица лимуна по укусу
Раздвојте жуманца од беланца, а беланца посолите и умутите.
У шећер додајте шећер, ванил шећер, густин, јогурт и рендану корицу лимуна. Затим умутите да се сви састојци сједине, а потом додајте умућена беланца.
Мешајте равномерно, док не разбијете све грудвице и тесто постане сједињено.
Прелијте у плеч и пеците 40 минута на 170 Ц.
Поспите шећер у праху и спремно је за послужење.
Детаљније о начину припреме на видеу FooDee.