Што пре почните да их конзумирате: Намирнице које најбоље смањују ВИСОК ПРИТИСАК
Веома корисне.
Најбоља превенција и начин лечења високог крвног притиска, односно хипертензије, свакако је избалансиран начин исхране.
Беле тачкице на ноктима нису увек доброћудне: Ево како вам нокти могу открити озбиљне болести
СТАЛНЕ ПРОМЕНЕ ВРЕМЕНА ЛОМЕ ОРГАНИЗАМ: Да бисте га ОЈАЧАЛИ, морате да имате ове 3 НАМИРНИЦЕ у кући
Избаците слуз из синуса: Ево неколико ефикасних домаћих решења! (РЕЦЕПТ)
Ако у свом режиму исхране немате поврће, постоји велики ризик од развијања разних метаболичких обољења и недостатака витамина и минерала.
Поврће је лековита храна која јача имунитет, чува наше здравље и позитивно утиче на функционисање органа, а одређене врсте поврћа одлично су се показале за снижавање и превенцију високог крвног притиска.
У ту групу поврћа убрајају се намирнице које су богате калијумом, а то су: кромпир, батат, шпаргла, спанаћ, купус и клице.
Калијум помаже у смањењу крвног притиска тако што неутралише негативне ефекте соли у организму. Бубрези регулишу крвни притисак и контролишу количину течности у телу, а што је више течности у организму, то је виши и крвни притисак.
Бубрези филтрирају крв и избацују вишак течности која се складишти у бешици као урин.
Овај процес захтева одговорајући баланс натријума и калијума у телу како би се успешно елиминисала беспотребна течност из организма.
Када конзумирате поврће богато калијумом, успешно се успоставља баланс са натријумом и тако омогућавамо организму да обавља процесе које спречавају висок притисак.
Важно је да набројане врсте поврћа што пре убаците у свој јеловник, чак иако тренутно немате проблем са хипертензијом. Такође, важно је максимално ограничити унос соли која је једна од водећих окидача за висок притисак.
ШТА КАД ХОРМОНИ ПОДИВЉАЈУ?! Ово су симптоми ХОРМОНСКОГ ДИСБАЛАНСА
Конзумирали сте ПИЛУЛУ ЗА ДАН ПОСЛЕ: Ово су разлози због којих можете да останете трудни и после тога
ЈЕДИНИ НАРОД КОЈИ НЕ ОБОЉЕВА ОД РАКА: Најздравији људи на свету живе овако
ЈЕДАН ОД НАЈЗДРАВИЈИХ ДОРУЧАКА: Ево шта се дешава вашем телу, ако једете овсену кашу сваки дан