Треба вам мало соли и воде - Кисели купус из ТЕГЛЕ, припрема се лако и брзо, идеалан ако желите да правите сарму
На интернету смо пронашли рецепт који ће занимати домаћице које немају баш много простора за припрему купуса и није им потребна велика количина.
Уколико живите у стану сигурно вам је тешко због простора да киселите купус. Ипак, ово је незаобилазни део зимнице и потребно је повремено да се нађе на трпези, бар када одлучите да правите сарму.
За све домаћице које су у немогућности да киселе купус, али бисте желеле повремено да обрадујете укућане и направите сарму, за вас смо пронашли идеалан рецепт за кисели купус из тегле.
За овај поступак ће вам бити потребна једна већа главица купуса, мало сирћета, вода и со, морска или обична по укусу.
Поступак започињете тако што одстраните корен купуса и направите практично рупу на средини купуса, у коју убаците једну и по кашику соли, ако користите морску, а две кашике ако користите обичну.
Главицу поставите у већу шерпу, на место где стоји со додајте и врло мало сирћета, а затим целу главицу прекријте водом. Ставите да проври и кувајте 15 минута, а затим окрените главицу на другу страну и кувајте још 10 минута.
Након тога извадите главицу пустите да се охлади, и вадите једну по једну лиску са главице. Скините корен са сваке лиске и пакујте по четири до пет лиски једну уз другу као да завијате сарму, а затим те замотуљке ређајте у велику стаклену теглу. Када утрошите све лиске прекријте целу смесу са једном литром воде у којој сте размутили кашику соли. Прекријте теглу керамичком тацном и оставите на хладном и тамном месту.
Цео поступак погледајте и на видеу у прилогу.