ТРОВАЊЕ ХРАНОМ: Ових пет ЈЕЛА не би требало да ЈЕДЕТЕ у РЕСТОРАНИМА
Будите опрезни.
Након више од двадесет година искуства као саветник за људе који су се отровали храном, постоје нека јела које Бил Марлер никад не би наручио у ресторану.
ПРОМЕНИ НАВИКЕ: 5 златних ПРАВИЛА за квалитетан и ДУГ живот!
За 20 година рада с људима који су се отровали храном и којима је осигурао више од 600 милиона долара одштете, Бил је дошао до закључка да постоји пет врста јела које бисте требали да прескочите на менију, преноси "Business Insider".
ПУН ВИТАМИНА Ц: ЛЕКОВИТА својства БЕЛОГ багрема (РЕЦЕПТ)
Салата
Овај избор јела које многи сматрају здравим заправо је једна од најризичнијих опција за оброк у ресторану. ''Пре ћу појести суши него салату'', каже Марлер и открива како су салата и остала сирова храна препуне бактерија и клица које носе могућност заразе.
Сладолед из аутомата
Радници често не следе сигурносне мере, па је чистоћа сладоледа и аутомата јако упитна и може проузроковати велике проблеме.
СУРУТКА: Напитак ЗЛАТА вредан, веома делотворан код МРШАВЉЕЊА и ЗАТВОРА
Сирово месо
''Прескочите средње печени хамбургер и добро га испеците, ако вам смета укус, ставите мало кечапа'', каже Марлер и додаје како месо мора бити припремљено на 160 Целзијевих степени да би се убиле бактерије попут Е. цоли и салмонеле.
Шведски сто
''Никада не једем храну са шведског стола, увек ћу наручити с менија'', тврди овај стручњак за тровање који каже како то ради зато што шведски сто има већи ризик за излагање бактеријама због људи који могу храну дотакнути, кинути на њу или дирати посуђе других људи.
Зашто се сестре одричу наследства у корист брата? Ово је прави одговор!
Храна из иностранства
Марлер сматра да је тровање храном најбоље избећи конзумирајући храну која је прешла преко што мање руку и у ресторанима који имају строгу сигурносну политику.
''Од јагода из Египта можете добити Хепатитис А, али вероватно не бисте уопште требали да једете јагоде из Египта'', рекао је он за "Business Инсидер".