Сви сматрају да је здрава, али ова ХРАНА може озбиљно да угрози ЈЕТРУ - многи је СВАКОДНЕВНО користе!
Ко би рекао...
Да ли знате да воће може да узрокује болести јетре? Ове намирнице коју препоручују сви дијетолози и лекари и које се генерално сматрају здравом, садрже угљене хидрате, глукозу и фруктозу.
Управо ту лежи опасност. Ако се конзумирају у великим количинама, ово последње може да доведе до болести масне јетре (неалкохолне).
"Ало ЖЕНО!" Карлеуша објавила ПРОВОКАТИВНУ фотографију, уследила ОСУДА ФАНОВА! Шок ПИТАЊЕ, није га очекивала
НЕПРЕПОЗНАТЉИВ: Био је најсимпатичнији члан "Пријатеља", а сада се потпуно ДЕФОРМИСАО! (ФОТО)
РАДИ МУ ОВО КАДА ЗАСПИ: Девојка открила ТРИК којим се послужила да МУШКАРАЦ постане ЗАВИСТАН од ње
- На пример, јабуке садрже више фруктозе, док код кајсија преовладава глукоза - рекла је нутриционисткиња Ели Кригер.
Кригер каже да је овај проблем могуће избећи ако се поведе рачуна о томе у које доба дана се воће узима, као и у којој количини. Па тако је препорука да се узима у преподневним часовима када нам је метаболизам бржи, када боље варимо храну и организам "разлаже" глукозу и фруктозу..
Она је и објаснила да се глукоза регулише инсулином, након чега се претвара у залихе енергије и масти. Ево шта се заправо дешава: када унесемо воће, односно фруктозу у организам она се прво складишти у јетри, али не и у мишићима. Чим се залихе гликогена у јетри попуне, сав вишак се претвара у маст, а то је оно што представља највећи ризик за развој болести масне јетре.
Па тако, начин да се ово спречи и на неки научин неутралише негативно својство воће јесте да се конзумира са другом храном. Протеини ће помоћи да се спречи обољење јетре.