ВОЋЕ У ТЕГЛИ - бакин рецепт за ЈАК ИМУНИТЕТ током зиме! Направите ПОСЛАСТИЦУ без конзерванса која ће трајати до пролећа
24.09.2023.
19:10
Коментари (0)
Сви смо љубитељи воћа, још ако нам се приједи зими а не можемо да их нађемо, нашли смо решење како да их једемо и када је баш хладно а баш нам се и не излази у набавку.
Потребно је:
- брескве зреле, али тврђе
- шљиве
- по избору шећер
- по жељи лимун
Рецепт за КИСЕЛЕ КРАСТАВЧИЋЕ - Брзо и лако се спремају, битно је само да знате овај ТРИК како би што ДУЖЕ ТРАЈАЛИ
Рецепт за КИСЕЛЕ КРАСТАВЧИЋЕ - Брзо и лако се спремају, битно је само да знате овај ТРИК како би што ДУЖЕ ТРАЈАЛИ
Свака ЋУФТИЦА има своје гнездо од КРОМПИРА: Бака Јела доноси нов рецепт за стару НЕПРЕВАЗИЂЕНУ КОМБИНАЦИЈУ
Свака ЋУФТИЦА има своје гнездо од КРОМПИРА: Бака Јела доноси нов рецепт за стару НЕПРЕВАЗИЂЕНУ КОМБИНАЦИЈУ
Припрема:
Брескве опрати, извадити коштицу и исећи на пола или на шетвртину ако су веће. Тегле стерилисати на 100 степени у рерни па ређати брескве у теглу. У сваку теглу ставити 3 кашике шећера и налити водом да прекрије воће. Исто тако урадити и са шљивама или било којим воћем. Затворити тегле добро затварачем и ставити у хладну рерну на 90 степени Ц 90 минута. Оставити до сутра, па поређати са осталом зимницом.
Напомена: Бака Јела у тегле није стављала шећер већ само по 1 ванилин шећер и по круг лимуна.