ЗАМОТАВАШ ОСТАТКЕ ХРАНЕ У АЛУМИНИЈУМСКУ ФОЛИЈУ? Ево због чега МОМЕНТАЛНО ТРЕБА ДА ПРЕСТАНЕШ то да радиш!
Остаци хране у фрижидеру обично могу да трају три до четири дана ако су добро затворени.
Већина људи тањир прекрије алуминијумском фолијом и одложи у фрижидер, јер је то најбрже и најједноставније, међутим на тај начин се излажете опасности.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/08/17/shutterstock_578882029.jpg?itok=Xuk02Zjj)
ЈАСНО ЈЕ: Ево зашто се најчешће дешавају разводи бракова! МОРАТЕ СЕ ПАЗИТИ
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/profimedia-0279973367.jpg?itok=Z6C-_Don)
ДА ЛИ СИ АЛФА ЖЕНА ИЛИ ПРИЈАТЕЉИЦА ФАЗОН? Постоји 6 типова девојака у вези - у који ти спадаш?
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/01/22/profimedia-0164754429.jpg?itok=cWqk3FDF)
НЕПРИЈАТЕЉИ ПО ХОРОСКОПУ: Откријте са којим знаком ћете увек бити на РАТНОЈ НОЗИ!
Као што је нама потребан ваздух за дисање, тако га бактерије користе за множење. Неке бактерије попут стафилокока и Bacillusa цереуса, које узрокују болести које се преносе храном, производе токсине које не уништавају високе температуре кувања. Ако се топли оброк остави на собној температури дуже од два сата, бактерије могу брзо да нарасту.
Коришћење алуминијумске фолије за прекривање хране понекад може да представља исти ризик јер не уклања у потпуности ваздух из хране.
- Кад је ваздух присутан, бактерије брже расту па је нужно набавити одговарајуће посуде за одлагање хране и на правилан начин је одложити - каже дијететичарка Линзи Малоне.
Њено златно правило за одлагање остатака је да их увек ставите у плитке и херметички затворене посуде како бисте убрзали процес хлађења и спречили развој бактерија у храни.
Млечни и месни производи посебно су склони расту бактерија. Треба да баците сву храну која је стајала дуже од неколико сати на собној температури.