Зелено воће и поврће јача имунитет, љубичасто умирује: Ево како остале боје утичу на здравље
Утиче на организам.
Инсистирање на томе да воће и поврће на трпези буде не само разноврсно већ и заступљено по бојама, има своје разлоге. Свака боја, наиме, има читав спектар деловања на органе и организам у целини, истичу стручњаци.
УОЧАВАТЕ ПРОМЕНЕ НА ЈЕЗИКУ? Није безазлено - Могуће је да имате неку од ОВИХ БОЛЕСТИ
3 НАПИТКА КОЈА НЕ СМЕТЕ ПИТИ АКО ВАС МУЧЕ УПАЛЕ: Опасно кад вас боле зглобови!
Зелени броколи, спанаћ, салата, грашак, кељ, јабуке и крушке, примера ради, јачају имунитет. Обилују зеленим хлорофилом који штити од канцерогених болести, док је фолна киселина изузетно важна за раст и регенерацију ћелија.
За труднице је од посебне важности, јер утиче на здрав и правилан развој нервног система плода. На крају, не мање важно, зелено ублажава љубавну бол, а даје снагу и наду за нове почетке.
Љубичасто, плаво и црно воће и поврће делују смирујуће и штите срце, па су патлиџани, грожђе, боровнице, шљиве и свеже смокве прави избор. Љубичасте и плаве врсте су снажни антиоксиданси.
Истовремено снижавају холестерол и крвни притисак, подстичу бољи проток крви, рад капилара, делују антибактеријски и противупално, подстичу производњу инсулина и смањују излучивање хистамина. Уз то, опуштају и смирују, нарочито у случају агресивности и раздражљивости.
Црвени парадајз, паприка, малина, јагода и вишња штите од карцинома и подстичу на активност. Богатством ликопена неутралишу слободне радикале који уништавају ћелије организма.
Снижавају холестерол и подстичу бољи проток крви, па тако спречавају настанак артеросклерозе и болести срца. Штите везивно ткиво и кожу оштећену сунчањем, а подстичу и на активност и стваралаштво.
Наранџасто и жуто штите од УВ зрачења, али и депресије. Зато шаргарепу, брескву, жуте паприке, бундеву, ананас и поморанџу треба што више јести у свако доба.
Плодови у овој боји корисни су у борби против слободних радикала, јачају имунитет и штите од инфаркта. Осим тога, чувају ћелије коже од превременог старења, јачају нерве и враћају нарушену емотивну равнотежу. Жуто је добро и за бољу концентрацију.
ПРЕТИ ВАМ ИНФАРКТ: Ево како ћете ЗНАТИ да вам предстоји ОВО СТАЊЕ, ово је ЈАСАН ЗНАК!
НАЈМОЋНИЈА ПРИРОДНА ПОМОЋ ЗА ДИЈАБЕТЕС: Овај ЗАЧИН уврстите у исхрану и РЕШИЋЕТЕ бројне ТЕГОБЕ!
Установљена четири типа старења: Откријте ком припадате
ПРИРОДНИ ЛЕК: Биљке за вене помажу, а ОВО је једна од најбољих!
Препознајте на време: Пет симптома гљивичне инфекције