Зимски напици: За шта је добра топла чоколада, а за шта сок од јабуке?
Супер за хладне дане.
Заштитите се од прехлада, подигните енергију и побољшајте имунитет уз ове популарне зимске напитке.
Они садрже састојке за које је доказано да штите од болести!
Савет стручњака: како ублажити симптоме менопаузе?
Решења на дохват руке: Ове групе намирница су природни лаксативи
Супермоћни чистач артерија! Овај део ораха сви бацамо, а не би требало
Какао из топле чоколаде подиже ниво серотонина и ендорфина у телу, па тако поправља расположење и даје енергију. Осим тога, снижава притисак, смањује ризик од срчаног и можданог удара и губитка памћења које је повезано са старењем.
Познато је да је вино добар извор снажних антиоксиданаса који штите од кардиоваскуларних болести и "продужавају" живот. Поморанџа, који се ставља у кувано вино, богата је витамином Ц.
Цимет, такође незаобилазан састојак овог топог напитка, регулише шећер и холестерол у крви, а такође и штити од прехладе.
Мада се код нас не конзумира често, овај напитак је изузетно популаран у Америци. Прави се од сока свеже цеђених јабука (или сока од јабука без конзерванаса и додатохг шећера) који се загреје, дода му се цимет, кора поморанџе, мускатни орашчић и каранфилић.
Како помаже? Јабуке садрже кверцетин који штити ћелије мозга од појаве Alchajmerove и Паркинсонове болести, а фитохемикалије у овој здравпј воћки смањују ризик од рака дебелог црева, болести срца и дијабетеса.