LJUSKA ĆE SAMA SPASTI: Dodajte OVAJ sastojak u vodu u kojoj KUVATE JAJA i desiće se PRAVO ČUDO!
Probajte!
Skuvati jaje nije neka filozofija, zapravo je nešto što doslovce svako može da uradi u kuhinji, no kada dođe na red guljenje ljuske, stvari prestaju da budu tako jednostavne, a često se pošteno namučimo kako bi ga oljuštili, a da pritom ne skinemo pola belanceta.
ŠOK! Čuveni di-džej otišao NAJDALJE što je mogao da bi se OŽENIO! Ovako je izgledalo VENČANJE U PUSTINJI
Naravno, čuli smo već gomilu trikova koji olakšvaju ovaj posao, ali se u praksi ispostavi da su nedelotvorni. Ipak, stručnjaci u oblasti gastronomije nakon nekoliko testova došli su do metode koja će navodno uvek upaliti! Stvar je jednostavna - u vodu u kojoj kuvate jaja dodajte malo sirćeta!
Razmera bi trebalo da bude otprilike jedna kašika na četiri šoljice vode, a preporuka je da korististi obično belo sirće, nikako vinsko ili jabukovo.
Dve munje udarile su u tojotu - pogledajte šta se desilo sa putnicima i ženom vozačem! (VIDEO)
MESEC DANA BEZ NOVCA! Izazov ga je promenio, pa je shvatio SUŠTINU života!
Sa naučne strane ovo je lako objasniti - sirće može da otopi kalcijum-karbonat od kog je sačinjena ljuska jajeta. Tako će se ljuska stanjiti, a samim tim se i daleko lakše ljuštiti.
Ovaj test pokazao je i da potapanje jaja u ledenu vodu odmah nakon što su skuvana, može da pomogne.