ЉУСКА ЋЕ САМА СПАСТИ: Додајте ОВАЈ састојак у воду у којој КУВАТЕ ЈАЈА и десиће се ПРАВО ЧУДО!
Пробајте!
Скувати јаје није нека филозофија, заправо је нешто што дословце свако може да уради у кухињи, но када дође на ред гуљење љуске, ствари престају да буду тако једноставне, а често се поштено намучимо како би га ољуштили, а да притом не скинемо пола беланцета.
ШОК! Чувени ди-џеј отишао НАЈДАЉЕ што је могао да би се ОЖЕНИО! Овако је изгледало ВЕНЧАЊЕ У ПУСТИЊИ
Наравно, чули смо већ гомилу трикова који олакшвају овај посао, али се у пракси испостави да су неделотворни. Ипак, стручњаци у области гастрономије након неколико тестова дошли су до методе која ће наводно увек упалити! Ствар је једноставна - у воду у којој кувате јаја додајте мало сирћета!
Размера би требало да буде отприлике једна кашика на четири шољице воде, а препорука је да користисти обично бело сирће, никако винско или јабуково.
Две муње удариле су у тојоту - погледајте шта се десило са путницима и женом возачем! (ВИДЕО)
МЕСЕЦ ДАНА БЕЗ НОВЦА! Изазов га је променио, па је схватио СУШТИНУ живота!
Са научне стране ово је лако објаснити - сирће може да отопи калцијум-карбонат од ког је сачињена љуска јајета. Тако ће се љуска стањити, а самим тим се и далеко лакше љуштити.
Овај тест показао је и да потапање јаја у ледену воду одмах након што су скувана, може да помогне.