U budućnosti ćemo jesti meso BEZ UBIJANJA i "PAMETNO" povrće!
Naučnici uveliko rade na tome.
Rast populacije jedan je od problema koji bi mogao da ugrozi naše preživljavanje na planeti. Sve veći broj ljudi zahteva i veće površine za uzgajanje biljnih kultura i životinja zbog čega mnogi naučnici rade na inovativnim rešenjima koja će drastično menjati način na koji će se proizvoditi hrana u budućnosti.
"Memphis Meats" jedna je od kompanija koje se bave proizvodnjom mesa, ali bez ubijanja životinja. Oni koriste matične ćelije pravih životinja kako bi uzgajali meso. Na taj način mogu da usmere rast ćelija i odrede koliko će masnoće sadržati, ali meso je sigurno od raznih antibiotika, patogena i brojnih štetnih sastojaka, a kako se čini ima ukus pravog mesa. Trenutno proizvode govedinu, svinjetinu i živinsko meso, a očekuju da će kroz pet godina biti spremni za masovno tržište.
Pronađena TAJNA piramida u Egiptu za koju niko nije znao: Misterija stara skoro 4.000 godina (FOTO)
S druge strane, nove tehnologije menjaju i proizvodnju povrća. Tako imamo poljoprivredne farme usred gradova koje u fabričkim halama mogu da proizvedu 100 puta više hrane od klasičnih farmi i koriste 95 posto manje vode i to bez pesticida. Povrće se ovde proizvodi u potpuno kontrolisanim uslovima svih 365 dana u godini, uz gomilu senzora koji prate svaki detalj proizvodnje hrane. Uz to, kako se proizvodi u gradu, kao što je u slučaju kompanije u Njujorku, sveža hrana stiže za manje od dana do kupaca.