У будућности ћемо јести месо БЕЗ УБИЈАЊА и "ПАМЕТНО" поврће!
Научници увелико раде на томе.
Раст популације један је од проблема који би могао да угрози наше преживљавање на планети. Све већи број људи захтева и веће површине за узгајање биљних култура и животиња због чега многи научници раде на иновативним решењима која ће драстично мењати начин на који ће се производити храна у будућности.
"Мемпхис Меатс" једна је од компанија које се баве производњом меса, али без убијања животиња. Они користе матичне ћелије правих животиња како би узгајали месо. На тај начин могу да усмере раст ћелија и одреде колико ће масноће садржати, али месо је сигурно од разних антибиотика, патогена и бројних штетних састојака, а како се чини има укус правог меса. Тренутно производе говедину, свињетину и живинско месо, а очекују да ће кроз пет година бити спремни за масовно тржиште.
Пронађена ТАЈНА пирамида у Египту за коју нико није знао: Мистерија стара скоро 4.000 година (ФОТО)
С друге стране, нове технологије мењају и производњу поврћа. Тако имамо пољопривредне фарме усред градова које у фабричким халама могу да произведу 100 пута више хране од класичних фарми и користе 95 посто мање воде и то без пестицида. Поврће се овде производи у потпуно контролисаним условима свих 365 дана у години, уз гомилу сензора који прате сваки детаљ производње хране. Уз то, како се производи у граду, као што је у случају компаније у Њујорку, свежа храна стиже за мање од дана до купаца.