ODREKLI STE SE PALAČINKI, JER MORATE SMRŠATI: Ne treba! Napravite OVE PALAČINKE, ISTI UKUS, A ZDRAVIJE SU
One su vaša jedina slabost.
Nema osobe koja nije slaba na palačinke. Bile to slane ili slatke, one su na trpezi uvek dobrodošle. Mnogima su one velika slabost, zbog koje nikako ne mogu da skinu višak kilograma.
Svi znamo kako ih pravimo. To su tone jaja, brašna, šećera, soli, mleka, mineralne vode, pa se sve to premaže još štetnijom namirnicom - nekim jakim i slatkim kremom. Međutim, vi u palačinkama možete uživati i ako ne koristite sve navedene dodatke. Nećemo da vas lažemo - užitak nije identičan, ali je gotovo isti, kao i užitak, a svojoj vitkoj liniji ćete itekako pomoći.
Važno je da imate dosta proteina, pa stoga, vam dajemo recept za zdrave i ukusne palačinke.
Sastojci:
- 40 g zobenih pahuljica
- 10 g pšeničnih posija
- 100 g jaja (2 srednja jaja)
- malo soli, malo šećera
- proteini (whej su najčešći u upotrebi)
Priprema:
Jaja penasto izmutiti. Mešati dodavajući zobene pahuljice i mekinje , sve dok se ne razbiju grudvice. Još jednom izmešajte dobro i dodajte proteine (koje kupujete). Smesa će biti jako gusta, pa slobodno dodajte vode dok ne postane malo ređa, ali ne retka kao za obične palačinke. Dodajte malo soli, malo šećera i praška za pecivo.
Tiganj dobro zagrejte i dodajte ulja koliko obično dodajete, pa potom raširite smesu po celoj površini. Tada smanjite vatru i poklopite te pustite 2-3 minute da se peče, pa je potom okrenite.
Kada ih ispečete, premažite ih čime hoćete.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost: 467 kcal
jelančevine: 57 g
Ugljenihidrati: 27 g
Masti: 13 g