ОДРЕКЛИ СТЕ СЕ ПАЛАЧИНКИ, ЈЕР МОРАТЕ СМРШАТИ: Не треба! Направите ОВЕ ПАЛАЧИНКЕ, ИСТИ УКУС, А ЗДРАВИЈЕ СУ
Оне су ваша једина слабост.
Нема особе која није слаба на палачинке. Биле то слане или слатке, оне су на трпези увек добродошле. Многима су оне велика слабост, због које никако не могу да скину вишак килограма.
Сви знамо како их правимо. То су тоне јаја, брашна, шећера, соли, млека, минералне воде, па се све то премаже још штетнијом намирницом - неким јаким и слатким кремом. Међутим, ви у палачинкама можете уживати и ако не користите све наведене додатке. Нећемо да вас лажемо - ужитак није идентичан, али је готово исти, као и ужитак, а својој виткој линији ћете итекако помоћи.
Важно је да имате доста протеина, па стога, вам дајемо рецепт за здраве и укусне палачинке.
Састојци:
- 40 г зобених пахуљица
- 10 г пшеничних посија
- 100 г јаја (2 средња јаја)
- мало соли, мало шећера
- протеини (whej су најчешћи у употреби)
Припрема:
Јаја пенасто измутити. Мешати додавајући зобене пахуљице и мекиње , све док се не разбију грудвице. Још једном измешајте добро и додајте протеине (које купујете). Смеса ће бити јако густа, па слободно додајте воде док не постане мало ређа, али не ретка као за обичне палачинке. Додајте мало соли, мало шећера и прашка за пециво.
Тигањ добро загрејте и додајте уља колико обично додајете, па потом раширите смесу по целој површини. Тада смањите ватру и поклопите те пустите 2-3 минуте да се пече, па је потом окрените.
Када их испечете, премажите их чиме хоћете.
Нутритивне вредности
Енергетска вредност: 467 кцал
јеланчевине: 57 г
Угљенихидрати: 27 г
Масти: 13 г