Tajna SAVRŠENOG IZGLEDA naše teniserke - U ishrani ANE IVANOVIĆ užina je obavezna, a evo kako sprema svoj OMILJENI SLATKIŠ
Srpska lepotica dobar izgled duguje ovome!
Iako je završila svoju sportsku karijeru, srpska teniserka Ana Ivanović ne prestaje da vodi računa o svom izgledu i zdravlju.
U više navrata je otkrivala detalje svoje ishrane i treninga, a mi vam sada na jednom mestu donosimo potpunu ishranu ove srpske lepotice.
Nastasja Nedimović u TRUDNOĆI pobedila TEŠKU BOLEST- Sada je pokazala RECEPT za prirodne IMUNO TABLETE, priprema je JEDNOSTAVNA
"U Srbiji se nameće ova GLUPOST!" - Đakon rešio večitu dilemu, da li je GREH slaviti NOĆ VEŠTICA na dan Svetog Luke
Dan započinje izuzetno hranljivim doručkom
- Moj omiljeni je avokado i tost sa poširanim jajima i prilog dimljenog lososa ili spanaća“, kaže Ivanović. Osim što je vizuelno lep, avokado sadrži i veliki deo vitamina sa svojim zdravim mononezasićenim mastima, rekla je nutricionista Lori Zanini.
Avokado vam takođe obezbeđuje zdravu dozu vitamina B6, promovišući pravilnu imunološku funkciju; i magnezijum, koji takođe podržava snagu kostiju. Osim toga, spanać je takođe pun vitamina K, koji pomaže u zgrušavanju krvi i održava kosti jakim. Zelenje takođe može pomoći vašoj koži i vašim crevima, rekla je za sebe Dana Dana Hanes, takođe nutricionista. Između proteina u lososu, zdravih masti u avokadu, ugljenih hidrata iz tosta i lisnatog zelenila, ovo je impresivno gorivo i čini savršen doručak.
Ako ujutro nema tonu vremena za pripremu doručka, ima zdrave rezervne opcije
- Ako sam u žurbi, pravim proteinski smuti sa bananom, bademovim ili kokosovim mlekom (u zavisnosti od toga šta imam), proteinskim prahom i matcha prahom ili cimetom, malo lanenog semena i maslacem od badema“, Ivanović kaže. Nikada je nećete uhvatiti kako u svoj smuti stavlja bobice i druge slatkiše - "To nije moja jutarnja stvar."
Ručak je često laka salata
S obzirom na to da Ivanovićeva ima sve ovo novo vreme za pripremu obroka za sebe, obožava piletinu na žaru da je prebaci na salatu za ručak. To je lak način da se osećate kao da ste kuvali, ali ipak napravite ručak za minut.
Sada kada ne trenira, promenila se njena rutina vežbanja, pa tako i ishranu. Pre nego što je izašla na teren do dva i po sata, a zatim je još sat vremena odlazila u teretanu, što znači da je morala stalno da napaja svoje telo kako bi ga snabdela. Još uvek dosta radi, pa i dalje koristi iste principe koje je naučila o tome da svom telu obezbedi odgovarajuće hranljive materije, sada za drugačiju količinu aktivnosti.
Grickalice i užina su definitivno deo njene ishrane, posebno kada putuje
Ivanovićeva voli orahe i proteinske pločice, mešajući ih u zavisnosti od toga šta može da nađe na aerodromima ili na novim lokacijama. „Takođe, uživam u sokovima i smutijima. Uvek proguglam „gde je najbliže mesto za sokove ili smuti“. ”Njena narudžba sokova uključuje grejp, limun i đumbir. To je još jedan izbor bogat antioksidantima.
Večera se sastoji od ribe ili mesa koje se lako spremaju
- Zaista volim ribu, pa ću pomešati to sa mesom, ali moram da imam proteine. Ne mogu preživeti bez toga ", kaže ona. Losos i tunjevina se lako peku na roštilju ili će skuhati piletinu. Iako voli biftek, kuvanje toga prepušta profesionalcima.
Upariće proteine sa povrćem bogatim hranljivim materijama, poput slatkog krompira, a zatim salate sa strane. Njen omiljeni dodatak salati je burrata, ona sveža mocarela punjena kremom koja samo vrišti leto kada se upari sa paradajzom.
Njeni deserti izgledaju neverovatno
U zavisnosti od doba dana, voli specijalne zdrave kolače-vrstu mini kolača popularnog u njenom rodnom gradu u Švajcarskoj-koju će sama napraviti. Ili će se uputiti na lokalno mesto gde su njihovi kolači organski, veganski, bez glutena i šećera, ali i dalje imaju ukus deserta. Njeni favoriti su kolač od čokoladnog sira, kolač od šargarepe ili hleb od banane.
Ne plaši se ni da napravi svoju verziju istih poslastica. „Baza je napravljena od heljde i urmi sa malo kokosovog ulja. Zatim doda još jedan sloj bademovog putera i prelije ga čokoladom napravljenom od agavinog sirupa, kakaom i kokosovim uljem. Drži ga u zamrzivaču i može ostati zauvek, a i zaista je ukusno.