IDEJA ZA JEFTIN NEDELJNI RUČAK! Odličan predlog za sjajan ITALIJANSKI obrok SA TESTENINOM - brzo i ukusno
Isprobate jednostavno italijansko jelo - trebaće vam samo 15 minuta
Italijanska pasta sa limunom je recept koji morate da znate. Zašto? Zato što je za pripremu potrebno samo 15 minuta, zašto što je hranljivo jelo, zašto što je jednostavan, a opet glamurozan obrok.
GRINJE OPASNI IZAZIVAČI ALERGIJA: Sprej od 2 SASTOJKA hitno poprskajte po dušeku, tepihu, nameštaju i zavesama (RECEPT)
OPASNO! Srbi masovno koriste VITAMINE "NA SVOJU RUKU"! "BATUT" UPOZORAVA kada se suplementi mogu pretvoriti u OTROV
Potrebno:
- 500 g špageti
- 30 g putera
- 4 veća čena belog luka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašičice izrendane limunove korice
- po ukusu soli
- 50 g + sveže izrendanog parmezan sira
- 1 do 2 kašike sitno sečenog peršuna
- 30 ml svežeg limunovog soka
Priprema: U provrelu vodu dodati so i pastu. Ostaviti 125 ml vode u kojoj se pasta kuvala i procediti pastu.
U veći tiganj rastopiti puter, dodati sitno isečen beli luk i pržiti samo dok zamiriše. Dodati pavlaku za kuvanje, limunovu koricu i so i kuvati oko 5 minuta na osrednjoj temeraturi, ili dok ne počne da se zgušnjava. Dodati proceđenu pastu i vodu u kojoj se pasta kuvala, pojačati temperaturu i kvati sve zajedno, mešajući dok se sos ne sjedini sa pastom, oko 2 minuta.
Skloniti sa ringle i po malo dodajte izrendani parmezan dok se ne sjedini, dodajte iseckan peršun, limunov sok i sjediniti sve zajedno. Poslužiti uz dodatak parmezana i tucane paprike.