Spolja HRSKAV, a iznutra MEK - Krompir iz RERNE sa parmezanom, brzi ručak koji će voleti CELA PORODICA! (Recept)
Obožavaćete ga!
Volećete krompir spremljen na ovaj način, a recept ćete rado deliti sa prijateljima!
Izuzetnog je ukusa, a priprema mu je jednostavna, s toga može biti odličan izbor kada nemate vremena za pripremu ručka ili su vam iznenada došli gosti na večeru!
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/06/16/shutterstock_1900442887.jpg?itok=GS-nx30E)
OSTAĆETE SITI SATIMA - Doručak pun PROTEINA, sprema se za 10 MINUTA, a sastojke imate u frižideru
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/01/26/325436583_6359622874068139_5947885772558504472_n.jpg?itok=k5gYyONd)
Sutra SLAVIMO Svetog Savu - Domaćice, u čast svetitelja umesite ovo pecivo, NOSI se u CRKVU za NAPREDAK i blagostanje u kući
Potrebni sastojci:
- 1 kg krompira
- 80 g parmezana
- 2 kašike putera ili ulja
- 1 kašika suvih začina po želji (beli luk u prahu, kari, origano, suvo povrće, aleva paprika,..)
- so
- biber
Priprema
Operite i osušite krompir, a nakon toga ga isecite na polivne ili četvrtine u zavisnosti od veličine krompira. Stavite krompir u posudu, dodajte mu sve začine, kašiku putera ili ulja i 1 kašiku parmezana. U tepsiju stavite preostalu masnoću (ukoliko koristite maslac - otopite ga) i preostali parmezan i to promešajte da dobijete pastu. U pripremljenu pastu od parmezana i masnoće dodajte isečen krompir tako da isečena strana bude okrenuta na dole. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta do jednog sata.
Ispečeni krompir možete služiti uz krem sir, ili ga preliti mešavinom limunovog soka i peršuna.