Споља ХРСКАВ, а изнутра МЕК - Кромпир из РЕРНЕ са пармезаном, брзи ручак који ће волети ЦЕЛА ПОРОДИЦА! (Рецепт)
Обожаваћете га!
Волећете кромпир спремљен на овај начин, а рецепт ћете радо делити са пријатељима!
Изузетног је укуса, а припрема му је једноставна, с тога може бити одличан избор када немате времена за припрему ручка или су вам изненада дошли гости на вечеру!
ОСТАЋЕТЕ СИТИ САТИМА - Доручак пун ПРОТЕИНА, спрема се за 10 МИНУТА, а састојке имате у фрижидеру
Сутра СЛАВИМО Светог Саву - Домаћице, у част светитеља умесите ово пециво, НОСИ се у ЦРКВУ за НАПРЕДАК и благостање у кући
Потребни састојци:
- 1 кг кромпира
- 80 г пармезана
- 2 кашике путера или уља
- 1 кашика сувих зачина по жељи (бели лук у праху, кари, оригано, суво поврће, алева паприка,..)
- со
- бибер
Припрема
Оперите и осушите кромпир, а након тога га исеците на поливне или четвртине у зависности од величине кромпира. Ставите кромпир у посуду, додајте му све зачине, кашику путера или уља и 1 кашику пармезана. У тепсију ставите преосталу масноћу (уколико користите маслац - отопите га) и преостали пармезан и то промешајте да добијете пасту. У припремљену пасту од пармезана и масноће додајте исечен кромпир тако да исечена страна буде окренута на доле. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200 степени 45 минута до једног сата.
Испечени кромпир можете служити уз крем сир, или га прелити мешавином лимуновог сока и першуна.