Otkrivamo vam kako da napravite savršeno hrskav domaći hleb
Postoji li lepši miris u kući od mirisa sveže pečenog domaćeg hleba, koji je tek izašao iz peći na drva? To je miris koji nas vraća u detinjstvo, u kuhinju naših baka, u kuću koja je bila ispunjena toplinom i mirisom koji je stvarao osećaj doma.
Danas, zahvaljujući naprednoj tehnologiji, ne morate imati peć na drva kako biste napravili hleb kao što je pravila vaša baka. Uz nekoliko jednostavnih saveta, i vi možete ispeći hleb sa savršenom hrskavom koricom i mekanim, vazdušastim unutrašnjim delom. Otkrivamo vam kako da to i postignete!
Koristite paru za postizanje hrskave korice
Ukoliko obožavate dobru, hrskavu koricu, postoje razne tehnike da se ona dobije, kao što su različite temperature rerne, vatrootporne posude za pečenje, razni premazi... Međutim, najjednostavnije rešenje je ExtraSteam funkcija, koju imaju Gorenje OptiBake rerne i koja stvara parno okruženje i osigurava da vaš hleb ima hrskavu koricu. Sve što treba da uradite je da sipate malo vode u poseban odeljak na desnoj strani, odaberete ovaj program i pustite rernu da odradi posao.
Oblik rerne
Pravilno mešenje, mešanje, hidratacija i dodavanje različitih masti poput mleka, ulja ili putera mogu svakako pomoći da se postigne savršeno mekano testo. Ali, ništa ne pomaže kao rerna zaobljenog oblika, koja je slična peći na drva. Njena konstrukcija omogućava da topli vazduh slobodno cirkuliše, osiguravajući ravnomerno zagrevanje sa svih strana. Kao rezultat, hleb će uvek ispasti savršen – sa ukusnom, hrskavom koricom i visokim rastom.
Kako da vam nijedan deo hleba ne zagori
Neujednačeno pečenje je uvek najveći strah prilikom pripreme hleba. Naravno, možete izbeći zagorevanje vrha prekrivanjem hleba aluminijumskom folijom ili jednostavnim okretanjem hleba tokom pečenja, ali postoje i mnogo lakši načini da to postignete. Gorenje HomeMade tehnologija garantuje bolju cirkulaciju vazduha i zahvaljujući njoj temperatura ostaje stabilna širom rerne. OptiBake rerne imaju inovativan dizajn grejača i poboljšanu distribuciju ventilacionih otvora, tako da će vaš hleb uvek biti ravnomerno pečen, nikada zagoreo sa jedne strane i nedopečen sa druge. Dodatno, optimizovani dizajn rerne i konzistentna distribucija toplote čine rerne energetski efikasnijim.
Tako da, bilo da ste iskusni pekar ili tek počinjete, ovih nekoliko saveta pomoći će vam da svaki put ispečete savršen domaći hleb. Uz pomoć moderne tehnologije i Gorenje inovativnih uređaja, koji su vaš najbolji saveznik u kuhinji, svaka kulinarska avantura će za vas biti pravo uživanje!