Откривамо вам како да направите савршено хрскав домаћи хлеб
Постоји ли лепши мирис у кући од мириса свеже печеног домаћег хлеба, који је тек изашао из пећи на дрва? То је мирис који нас враћа у детињство, у кухињу наших бака, у кућу која је била испуњена топлином и мирисом који је стварао осећај дома.
Данас, захваљујући напредној технологији, не морате имати пећ на дрва како бисте направили хлеб као што је правила ваша бака. Уз неколико једноставних савета, и ви можете испећи хлеб са савршеном хрскавом корицом и меканим, ваздушастим унутрашњим делом. Откривамо вам како да то и постигнете!
Користите пару за постизање хрскаве корице
Уколико обожавате добру, хрскаву корицу, постоје разне технике да се она добије, као што су различите температуре рерне, ватроотпорне посуде за печење, разни премази... Међутим, најједноставније решење је ExtraSteam функција, коју имају Горење ОптиБаке рерне и која ствара парно окружење и осигурава да ваш хлеб има хрскаву корицу. Све што треба да урадите је да сипате мало воде у посебан одељак на десној страни, одаберете овај програм и пустите рерну да одради посао.
Облик рерне
Правилно мешење, мешање, хидратација и додавање различитих масти попут млека, уља или путера могу свакако помоћи да се постигне савршено мекано тесто. Али, ништа не помаже као рерна заобљеног облика, која је слична пећи на дрва. Њена конструкција омогућава да топли ваздух слободно циркулише, осигуравајући равномерно загревање са свих страна. Као резултат, хлеб ће увек испасти савршен – са укусном, хрскавом корицом и високим растом.
Како да вам ниједан део хлеба не загори
Неуједначено печење је увек највећи страх приликом припреме хлеба. Наравно, можете избећи загоревање врха прекривањем хлеба алуминијумском фолијом или једноставним окретањем хлеба током печења, али постоје и много лакши начини да то постигнете. Горење HomeMade технологија гарантује бољу циркулацију ваздуха и захваљујући њој температура остаје стабилна широм рерне. ОптиБаке рерне имају иновативан дизајн грејача и побољшану дистрибуцију вентилационих отвора, тако да ће ваш хлеб увек бити равномерно печен, никада загорео са једне стране и недопечен са друге. Додатно, оптимизовани дизајн рерне и конзистентна дистрибуција топлоте чине рерне енергетски ефикаснијим.
Тако да, било да сте искусни пекар или тек почињете, ових неколико савета помоћи ће вам да сваки пут испечете савршен домаћи хлеб. Уз помоћ модерне технологије и Горење иновативних уређаја, који су ваш најбољи савезник у кухињи, свака кулинарска авантура ће за вас бити право уживање!