VIŠAK NAKON USKRSA
NEMOJTE BACATI USKRŠNJA JAJA - Ideja za preukusnu salatu koju možete jesti kao PRILOG, ili koristiti kao NAMAZ ZA SENDVIČ!
Koliko puta vam se desilo da ste se zaneli u farbanju uskršnjih jaja, pa vam je nakon praznika ostala gomila kuvanih jaja?
Uskrs je najradosniji hrišćanski praznik u čiju tradiciju spada i farbanje jaja. S obzirom da u ovom prazniku najviše uživaju deca, sigurno vam se nekada dogodilo da u farbanju i šaranju sa mališanima, ofarbate i koje jaje više.
Hrana nikako ne bi smela da se baca, naročito nakon Uskrsa, kom je prethodio veoma rigorozan post, ali kuvana jaja koja su se pripremila, a nisu se pojela tokom praznika, treba iskoristiti što pre kako se ne bi pokvarila.
Iz tog razloga, vam predstavljamo ideju za preukusnu salatu sa barenim jajima. Možete je jesti kao prilog uz pečenje, ili kao namaz u sendviču.
Potrebni sastojci:
- 6 kuvanih jaja
- 2 čena belog luka
- Vlašac
- 2 kašike senfa
- 3 kašike majoneza
- 3 kašike krem sira
Priprema:
Uzmite jaja i odvojite belanca od žumanaca. Belanca iseckajte na kockice i stavite u veću činiju, dok žumanca za početak odložite u manjoj činiji i ostavite za kasnije.
Beli luk iseckajte što sitnije i dodajte belancima, a zatim dodajte i iseckani vlašac.
Žumanca izgnječite i u njih dodajte senf, majonez i krem sir. Dobro promešajte. Dobijenu smesu posolite i pobiberite.
Dobijenu smesu pomešajte sa belancima i fino, laganim pokretima izmešajte sastojke kako se belanca ne bi raspala.
Čitav postupak pripreme možete pogledati na videu ispod:
Nadamo se da će vam ovaj recept biti od koristi i da će se naći na vašoj trpezu za vreme, ili nakon Uskrsa. Srećni praznici!