ВИШАК НАКОН УСКРСА
НЕМОЈТЕ БАЦАТИ УСКРШЊА ЈАЈА - Идеја за преукусну салату коју можете јести као ПРИЛОГ, или користити као НАМАЗ ЗА СЕНДВИЧ!
Колико пута вам се десило да сте се занели у фарбању ускршњих јаја, па вам је након празника остала гомила куваних јаја?
Ускрс је најрадоснији хришћански празник у чију традицију спада и фарбање јаја. С обзиром да у овом празнику највише уживају деца, сигурно вам се некада догодило да у фарбању и шарању са малишанима, офарбате и које јаје више.
Храна никако не би смела да се баца, нарочито након Ускрса, ком је претходио веома ригорозан пост, али кувана јаја која су се припремила, а нису се појела током празника, треба искористити што пре како се не би покварила.
Из тог разлога, вам представљамо идеју за преукусну салату са бареним јајима. Можете је јести као прилог уз печење, или као намаз у сендвичу.
Потребни састојци:
- 6 куваних јаја
- 2 чена белог лука
- Влашац
- 2 кашике сенфа
- 3 кашике мајонеза
- 3 кашике крем сира
Припрема:
Узмите јаја и одвојите беланца од жуманаца. Беланца исецкајте на коцкице и ставите у већу чинију, док жуманца за почетак одложите у мањој чинији и оставите за касније.
Бели лук исецкајте што ситније и додајте беланцима, а затим додајте и исецкани влашац.
Жуманца изгњечите и у њих додајте сенф, мајонез и крем сир. Добро промешајте. Добијену смесу посолите и побиберите.
Добијену смесу помешајте са беланцима и фино, лаганим покретима измешајте састојке како се беланца не би распала.
Читав поступак припреме можете погледати на видеу испод:
Надамо се да ће вам овај рецепт бити од користи и да ће се наћи на вашој трпезу за време, или након Ускрса. Срећни празници!