Samo ovako ćete sačuvati KISELI KUPUS od KVARENJA - Jednostavan trik uz koji će vam zimnica trajati do LETA
Evo saveta koji će vam pomoći da kiseli kupus sigurno potraje do leta
Kiseli kupus je jedan od najlepših delova zimnice, ali često se događa da, ako nije pravilno čuvan, počne da se kvari pre nego što dođe vreme da uživate u njemu.
Da bi vaš kiseli kupus bio u savršenom stanju tokom cele zime i čak do leta, postoji jednostavan trik koji će mu omogućiti da traje duže, a da pri tome zadrži svoju hrskavost i ukus. Ovaj recept za čuvanje kupusa koristi prirodne metode koje sprečavaju kvarenje, a istovremeno čuvaju sve hranljive vrednosti. Uz samo nekoliko saveta, možete biti sigurni da će vaša zimnica biti sigurna, ukusna i spremna za upotrebu kad god poželite!
- Morate biti potpuno sigurni da posuda u kojoj čuvate kupus ima dovoljno slane vode. Bez dovoljno salamure, vitamin C koji se nalazi u kiselom kupusu potpuno nestaje. Morate biti sigurni da je kupus potpuno potopljen u salamuri, za to možete staviti dodatnu težinu u kacu ili drugu posudu u kojoj čuvate kupus kako biste bili sigurni da je potpuno prekriven slanom vodom;
- Ako odlučite da kiselom kupusu dodate kiselo voće ili plodove, to će mu produžiti rok trajanja. Možete staviti kašiku šećera, koji će se vremenom pretvoriti u konzervans zbog mikroorganizama koji se nalaze u kiselom kupusu;
- Ako se na površini salamure pojavi buđ, morate je odmah ukloniti;
- Svoj kiseli kupus možete čuvati i na balkonu. Kiseli kupus možete čuvati u teglama, ne samo na zatvorenim već i na otvorenim terasama i balkonima. Ako je zimi veoma hladno, onda bi tegle trebalo pokriti ćebetom. Treba ih rasporediti ili na sto ili neku drugu površinu, ne baš na pod. Tegle sa kiselim kupusom ne treba izlagati direktnoj sunčevoj svetlosti;
- U podrumu - kao što znamo u svakom podrumu postoje police i tamo je najbolje mesto za odlaganje kupusa.