Само овако ћете сачувати КИСЕЛИ КУПУС од КВАРЕЊА - Једноставан трик уз који ће вам зимница трајати до ЛЕТА
Ево савета који ће вам помоћи да кисели купус сигурно потраје до лета
Кисели купус је један од најлепших делова зимнице, али често се догађа да, ако није правилно чуван, почне да се квари пре него што дође време да уживате у њему.
Да би ваш кисели купус био у савршеном стању током целе зиме и чак до лета, постоји једноставан трик који ће му омогућити да траје дуже, а да при томе задржи своју хрскавост и укус. Овај рецепт за чување купуса користи природне методе које спречавају кварење, а истовремено чувају све хранљиве вредности. Уз само неколико савета, можете бити сигурни да ће ваша зимница бити сигурна, укусна и спремна за употребу кад год пожелите!
- Морате бити потпуно сигурни да посуда у којој чувате купус има довољно слане воде. Без довољно саламуре, витамин Ц који се налази у киселом купусу потпуно нестаје. Морате бити сигурни да је купус потпуно потопљен у саламури, за то можете ставити додатну тежину у кацу или другу посуду у којој чувате купус како бисте били сигурни да је потпуно прекривен сланом водом;
- Ако одлучите да киселом купусу додате кисело воће или плодове, то ће му продужити рок трајања. Можете ставити кашику шећера, који ће се временом претворити у конзерванс због микроорганизама који се налазе у киселом купусу;
- Ако се на површини саламуре појави буђ, морате је одмах уклонити;
- Свој кисели купус можете чувати и на балкону. Кисели купус можете чувати у теглама, не само на затвореним већ и на отвореним терасама и балконима. Ако је зими веома хладно, онда би тегле требало покрити ћебетом. Треба их распоредити или на сто или неку другу површину, не баш на под. Тегле са киселим купусом не треба излагати директној сунчевој светлости;
- У подруму - као што знамо у сваком подруму постоје полице и тамо је најбоље место за одлагање купуса.