Рецепт Анастасије Ражнатовић за ПИТУ СА МЕСОМ који је добила од БАКЕ припрема се брзо и лако - Укус фантастичан, са овим старинским јелом не можете да погрешите
Рецепт Анастасије Ражнатовић за питу која се брзо припрема
Ако тражите брз, укусан и једноставан рецепт за савршену питу са месом, не тражите даље! Анастасија Ражнатовић, певачица и супруга фудбалера Немање Гудеља, поделила је рецепт који је добила од своје баке, а који се брзо спрема и одушевљава својим укусом.
Иако њена мајка, позната певачица Цеца Ражнатовић, није баш љубитељ куварских подухвата, Анастасија је одлучила да се окрене традицији и ужива у старинским јелима која се лако приремају. Ова пита са месом, богата и сочна, савршен је избор за све љубитеље домаће кухиње и сигурно ће постати омиљена на вашем столу.
Уз Анастасијин рецепт, не можете да погрешите – припрема се једноставно, а резултат је фантастичан!
Састојци:
– 400 до 500 г млевеног меса
– један црни лук
– першун
– 2-3 јаја
– мало киселе воде
– паковање готових кора
Припрема:
Прво што треба да урадите је да исецкате и издинстате лук, а затим додате млевено месо. Посолите и побиберите и на крају додајте исецкани першун. Тепсију премажите уљем, па ставите прву кору и опет је мало попрскајте уљем или истопљеним путером.
Поређајте тако четири до пет кора, па сипајте пола смесе, затим још неколико кора и остатак смесе. Затворите са две коре, а сваку попрскајте са мало уља или путера. Јаја добро умутите, додајте мало киселе воде, па сипајте преко пите. Пеците је на 230 степени око пола сата.