Recept Anastasije Ražnatović za PITU SA MESOM koji je dobila od BAKE priprema se brzo i lako - Ukus fantastičan, sa ovim starinskim jelom ne možete da pogrešite
Recept Anastasije Ražnatović za pitu koja se brzo priprema
Ako tražite brz, ukusan i jednostavan recept za savršenu pitu sa mesom, ne tražite dalje! Anastasija Ražnatović, pevačica i supruga fudbalera Nemanje Gudelja, podelila je recept koji je dobila od svoje bake, a koji se brzo sprema i oduševljava svojim ukusom.
Iako njena majka, poznata pevačica Ceca Ražnatović, nije baš ljubitelj kuvarskih poduhvata, Anastasija je odlučila da se okrene tradiciji i uživa u starinskim jelima koja se lako priremaju. Ova pita sa mesom, bogata i sočna, savršen je izbor za sve ljubitelje domaće kuhinje i sigurno će postati omiljena na vašem stolu.
Uz Anastasijin recept, ne možete da pogrešite – priprema se jednostavno, a rezultat je fantastičan!
Sastojci:
– 400 do 500 g mlevenog mesa
– jedan crni luk
– peršun
– 2-3 jaja
– malo kisele vode
– pakovanje gotovih kora
Priprema:
Prvo što treba da uradite je da iseckate i izdinstate luk, a zatim dodate mleveno meso. Posolite i pobiberite i na kraju dodajte iseckani peršun. Tepsiju premažite uljem, pa stavite prvu koru i opet je malo poprskajte uljem ili istopljenim puterom.
Poređajte tako četiri do pet kora, pa sipajte pola smese, zatim još nekoliko kora i ostatak smese. Zatvorite sa dve kore, a svaku poprskajte sa malo ulja ili putera. Jaja dobro umutite, dodajte malo kisele vode, pa sipajte preko pite. Pecite je na 230 stepeni oko pola sata.