Predlog za prazničnu trpezu: Rolovana ćuretina zalivena belim vinom
Preukusno!
Da ćureće belo meso ne bi bilo suvo kad se ispeče, potrebno je dodati mu "sočne" sastojke koji će ga omekšati...
SAVETI ZA NEUDATE ŽENE PO FENG ŠUIJU: Ove KRITIČNE greške sprečavaju da nađeš ONOG PRAVOG!
UPOZNAJTE SE SA JEDNOSTAVNIM KUHINJSKIM TRIKOVIMA: Uštedećete i vreme i novac!
Isprobajte recept za rolovanu ćuretinu u sosu od belog vina.
- 1 kg ćurećeg belog mesa
- 120 g šargarepe
- 120 g tikvica
- 120 g crvene paprike
- 240 g slanine
- 80 g putera
- 40 g brašna
- 5 dl belog vina
Slaninu iseći na tanke režnjeve. Ćureće meso (bez kostiju) iseći na 12 delova. Svaki komad razlupati u obliku pravougaonika. Šargarepu, tikvice i crvenu papriku iseći na tanke trake dužine oko 5 cm i poređati na komade ćuretine.
Preklopiti krajeve i uviti kao sarmu, a potom umotati rolnicu u režanj slanine. Na prethodno zagrejanom puteru peći rolnice dok ne poprime rumenu boju sa svih strana. Kad su dovoljno porumenele, izvaditi ih iz tiganja.
U saft u tiganju dodati pola kašičice brašna i naliti belim vinom. Vratiti rolnice u tiganj i dinstati na tihoj vatri, dok se sos fino ne ukuva. Kada sos postane dovoljno gust, izvaditi rolovanu ćuretinu i preseći je dijagonalno na dva dela. Servirati u zagrejanom tanjiru i preliti sosom.